YHTEISVASTUU

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotoista 60% menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Tämän vuotinen teema: vanhemmuuden tukeminen .

Vanhemmuuden tukemiseen varoja keräävä Yhteisvastuu on tuottanut muutaman satuvideon, jotka on tarkoitettu vanhempien avuksi ja lasten iloksi erityisesti tänä vaativana keväänä.

Saduista saa vapaasti vinkata perheille missä vaan yhteyksissä ja kanavissa, esimerkiksi seurakunnan nettisivuilla kuin somekanavissa.

Satujen kotisivu löytyy Yhteisvastuun nettisivuilta (sivulla on valmiina somejakonapit): https://www.yhteisvastuu.fi/sadut/

Yhteisvastuu 2020 tulos

Lämmin kiitos kaikille, jotka osallistuitte tämän vuoden keräykseen joko vapaaehtoistyön kautta tai lahjoittamalla rahaa keräykselle. Tänä vuonna keräyksen tuotto jäi normaalia pienemmäksi koronapandemian vuoksi. Toinen suunnittelemistamme lipaskeräyksistä jäi toteutumatta ja suunniteltuja tapahtumia varojen kartuttamiseksi piti perua. Myöskään listakeräyksiä ei juurikaan voitu toteuttaa. Tästä huolimatta tulos oli 3 932,95€, josta omaan seurakuntaan jäi 786,59€.  Tähän voimme olla tyytyväisiä! Omaan seurakuntaan jäävän summan käytämme keräyskohteen mukaiseen toimintaan eli vanhemmuuden tukemiseen.