APUA JA TUKEA

"Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen" (Ps.91:11-12)

 

Yhdenkään ihmisen ei tarvitse jaksaa elämässä yksin. Jokaiselle meistä tulee tilanteita, joissa me tarvitsemme toisen ihmisen apua.

Diakonia on toivon ja jaksamisen välittämistä ihmisille, tukemista ja kanssaelämistä lähimmäisten vaikeuksissa. Olemme käytettävissäsi silloin, kun elämän taakat käyvät liian raskaiksi yksin kantaa. Meitä voit pyytää käymään kotonasi tai tulla tapaamaan meitä diakoniatoimistoon. Vastaanottoajat ajanvarauksella. 

 

Diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195317. 

Diakoni Mirkka Vehviläinen p. 0400 195324.

Käyntiosoite Tapulikatu 2 (Seurakuntakoti)

 

 

 

Ukrainan kansalaisten tukeminen

Jos tarvitset tukea, ota yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijä Sirkka koposeen puh. 0400 195317.

 

 

Підтримка громадян України

Якщо вам потрібна допомога, звертайтеся до парафіяльного дияконіста Сіркки Копосе, тел.: 0400 195317.

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa 

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon. 

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chatLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

Verkossa on lisäksi mahdollisuus jättää nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.  

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessäkyrkanssamtalstjanstLinkki avautuu uudessa välilehdessä.