Kuvassa elintarvikkeet, mitä EU-ruokakassi pitää sisällään.
Eu-ruokaa tiistaisin klo 13-14 osoitteessa Töyrykatu 3 (Valkeisen toimitila)

ARJEN ONGELMAT

Taloudelliset vaikeudet

Taloudellinen avustaminen on osa ihmisten auttamista. Apu on yleensä kertaluonteista, kun elämässä on kohdannut odottamaton kriisi. Ensisijaisesti diakonia-avustukset kohdistuvat ruokaan ja vaatteisiin.

Diakoninen avustaminen on toissijaista yhteiskunnan tukiin nähden. Eli ensin haetaan apua yleisten sosiaalipalvelujen kautta. Hakemuksessa selvitetään, onko asiakas oikeutettu muihin hänelle mahdollisesti kuuluviin etuuksiin (mm. toimeentulotukeen).

Avustusta haettaessa selvitetään, miten avustus tukee asiakasta jatkossa. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja se harkitaan tapauskohtaisesti.

Avustusta käsiteltäessä selvitetään:

  • hakijan henkilötiedot ja perherakenne
  • taloudellinen tilanne: tulot ja menot
  • avun hakemisen syy

Hakijalla tulee olla mukanaan asianmukaiset tositteet.

Diakoniatyöntekijöiltä voi saada ostokortteja Tapulin kirpputorille. 

Olemme saaneet uuden erän EU-ruokaa, jota jaamme viikoittain tiistaisin Valkeisenmäen toimitilassa osoitteessa Töyrykatu 3 klo 13-14. 

Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevia lapsiperheitä tuemme järjestämällä perheretkiä. Lisätietoa retkistä diakoni Mirkka Vehviläiseltä.

Velkaantuneelle

Joskus raha-asiat ovat niin sekaisin ja vaikeita, ettei niistä selviä omin neuvoin.  Vinkkejä ja tukea saat talous- ja  velkaneuvojalta. Talous- ja velkaneuvonta on lakisääteinen, asiakkaille maksuton palvelu. Neuvontaa järjestävät ensisijaisesti kunnat. Useammalla kunnalla saattaa olla yhteinen neuvoja.Velkavaikeuksistakin on tie ylöspäin - hae apua ja tukea!

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijään tai velkaneuvontaan. Käyntiosoite: Neulaniementie 2, 2. krs (Posti: Neulaniementie 2, L3, 70210 Kuopio.

 

 

 

Eu-ruokajakelu

Eu-ruokaa jaetaan Valkeisen toimitilassa (os. Töyrykatu 3)  joka tiistai klo 13-14.

 

Arjen ateria

Vähavaraisten ruokailu seurakuntakodilla joka kuukauden viimeinen tiistai klo 12. Seurakunta tarjoaa lämpimän aterian, jälkiruoan ja kahvit. Tilaisuuden alussa hartaus. Tervetuloa! Huom! Tammikuun arjen ateria toteutetaan ns. noutoateriana eli ateria pitää varata etukäteen Sirkalta p. 0400 195317 tai sirkka.koponen@evl.fi.

Kuvassa in pieni valmistaeria: jauhelihakeittoa ja 2 sämpylää