VANHUSTYÖ

Seurakunnassamme lähimmäispalvelutyötä ikäihmisten parissa tekee joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Työn tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman moni yksinäisyyttä ja turvattomuutta kokeva vanhus, olla ystävä hänelle ja lievittää yksinäisyyttä.

Palvelu on vanhukselle maksutonta ja luottamuksellista. Monet ovat tätä kautta löytäneet vuosia kestäneen ystävyyden. Vapaaehtoistyössä mukana oleminen tuo myös omaan elämään mielekkyyttä. Työ on kotikäyntityötä. Käymme tapaamassa vanhuksia sopimuksen mukaan.

Järjestämme myös erilaisia tapahtumia. Yhteiseen leiripäivään kokoonnumme yleensä kerran vuodessa vanhusten ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisille mm. koulutusta ja muuta toimintaa.

Kysy lisää: Kappalainen Pekka Anttila, tavattavissa keskiviikko-sunnuntai, puh. 0400 195 307. Diakoni-vanhustyöntekijä Mirkka Vehviläinen puh. 0400 195324.

Ystäväpiirit

Päivärinteen ja Veljeskodin ystäväpiirit aloittavat ystäväpiiritoiminnan helmikuussa 2022, jos se on turvallisesti mahdollista.

Ystäväpiirit alkavat kahvituksella, jonka jälkeen ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa toisten kanssa. Joskus ystäväpiireissä on myös vierailijoita.

Ystäväpiirien ohjaajat: Aino Kettunen, Anita Hakulinen ja Kaija Vesterinen.

Ikäihmisten kävelyporukka lenkillä

Haetaan vanhuksia kimppakävelyryhmään Seurakuntakodin ympäristöstä (Asemakatu-Pihlajakatu-Kirkkolanniemi). Tämä liittyy Voimaa vanhuuteen-työskentelyyn.

Tarkoitus on koota ikäihmisten ryhmä, joka viikoittain tekisi yhteisen kävelylenkin. Samalla tulisi ehkäpä solmittua uusia ihmissuhteitakin ja karkotettua yksinäisyyttä.

Tarkoitus olisi saada ryhmä toimimaan kevättalven tai kevään aikana.  Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin Sirkka Koposeen puh. 0400 195317 tai Mirkka Vehviläiseen puh. 0400 195324.