VANHUSTYÖ

Seurakunnassamme lähimmäispalvelutyötä ikäihmisten parissa tekee joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Työn tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman moni yksinäisyyttä ja turvattomuutta kokeva vanhus, olla ystävä hänelle ja lievittää yksinäisyyttä.

Palvelu on vanhukselle maksutonta ja luottamuksellista. Monet ovat tätä kautta löytäneet vuosia kestäneen ystävyyden. Vapaaehtoistyössä mukana oleminen tuo myös omaan elämään mielekkyyttä. Työ on kotikäyntityötä. Käymme tapaamassa vanhuksia sopimuksen mukaan.

Järjestämme myös erilaisia tapahtumia. Yhteiseen leiripäivään kokoonnumme yleensä kerran vuodessa vanhusten ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisille mm. koulutusta ja muuta toimintaa.

Seurakunnan vanhustyöntekijä toimii vapaaehtoistyöntekijöiden tukena vanhustyössä. Vanhustyöntekijä Merja Vilokkinen on tavattavissa tiistaisin ja keskiviikkoisin, puh. 0400 195310.

Ystäväpiirit

Päivärinteen ja Veljeskodin ystäväpiirit ovat nyt koronapandemian vuoksi tauolla. Aloitamme ystäväpiiritoiminnan heti, kun se on turvallisesti mahdollista. Pahoittelemme tilannetta.

Ystäväpiirit alkavat kahvituksella, jonka jälkeen ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa toisten kanssa. Joskus ystäväpiireissä on myös vierailijoita.

Ystäväpiirien ohjaajat: Aino Kettunen, Anita Hakulinen, Kaija Vesterinen ja Mirja Linna.

Seurakunnan ystäväpiirin vetäjät jouluna 2019