VANHUSTYÖ

Seurakunnassamme lähimmäispalvelutyötä ikäihmisten parissa tekee joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Työn tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman moni yksinäisyyttä ja turvattomuutta kokeva vanhus, olla ystävä hänelle ja lievittää yksinäisyyttä.

Palvelu on vanhukselle maksutonta ja luottamuksellista. Monet ovat tätä kautta löytäneet vuosia kestäneen ystävyyden. Vapaaehtoistyössä mukana oleminen tuo myös omaan elämään mielekkyyttä. Työ on kotikäyntityötä. Käymme tapaamassa vanhuksia sopimuksen mukaan.

Järjestämme myös erilaisia tapahtumia. Yhteiseen leiripäivään kokoonnumme yleensä kerran vuodessa vanhusten ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisille mm. koulutusta ja muuta toimintaa.

Kysy lisää: Kappalainen Pekka Anttila, tavattavissa keskiviikko-sunnuntai, puh. 0400 195 307. Diakoni-vanhustyöntekijä Mirkka Vehviläinen puh. 0400 195324.

Ystäväpiirit

Päivärinteen ja Veljeskodin ystäväpiirit tällä hetkellä tauolla. Ystäväpiireihin kaivattaisiin vapaaehtoisia!

Ystäväpiirit alkavat kahvituksella, jonka jälkeen ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa toisten kanssa. Joskus ystäväpiireissä on myös vierailijoita.

Ikäihmisten kävelyporukka lenkillä

KIMPPAKÄVELYRYHMÄ

Toukokuun ajan kokoontui ikäihmisiä yhteiselle kävelylenkille seurakuntakodin ympäristössä. Lenkkiaika oli joka perjantai klo 10. Liikkeelle lähdettiin seurakuntakodin pihasta. Kimppakävelyt olivat osa voimaa vanhuuteen työryhmän työtä.

Kimppakävelyryhmän tarkoitus on motivoida ikäihmisiä liikkumaan ja samalla tapaamaan muita. Porukassa on kiva liikkua ja jutella ihmisten kanssa. Yksinäisyyskin helpottaa!

Sama porukka kutsuttiin puistojumppaan seurakuntakodille pe 3.6. Sää ei tällä kertaa suosinut meitä ja vettä sateli. Se ei kuitenkaan osallistujia haitannut. Pieni aktiivinen joukko jumppasi fysioterapeutti Johanna Halosen ohjeistuksella seurakuntakodin katoksen alla kauniin kesäisen musiikin tahdissa. Tunnelma oli leppoisa ja meillä oli oikein mukava jumppahetki yhdessä.

Tarkoitus on jatkaa kävelyryhmää syksyllä syyskuussa 2.9. alkaen. Seuraa ilmoitteluamme seurakuntauutisista ja tältä sivustolta. Lisätietoja diakoniatyöntekijät

(Sirkka Koponen p. 0400 195 317. Virkavapaalla 15.8.2022 - 12.2.2023.) Sijainen Riitta Hakulinen p. 0400 195 317 tai Mirkka Vehviläinen puh. 0400 195 324.

Virkavapaalla aj.15.8.22-12.2.23, sijaisena Riitta Hakulinen
Kappalainen