Kuvassa omaishoitajia ja lähimmäispalvelun vapaaehtoistyöntekijöitä ulkona seurakuntakodin puistossa

VANHUSTYÖ

Seurakunnassamme lähimmäispalvelutyötä ikäihmisten parissa tekee joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Työn tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman moni yksinäisyyttä ja turvattomuutta kokeva vanhus, olla ystävä hänelle ja lievittää yksinäisyyttä.

Palvelu on vanhukselle maksutonta ja luottamuksellista. Monet ovat tätä kautta löytäneet vuosia kestäneen ystävyyden. Vapaaehtoistyössä mukana oleminen tuo myös omaan elämään mielekkyyttä. Työ on kotikäyntityötä. Käymme tapaamassa vanhuksia sopimuksen mukaan.

Järjestämme myös erilaisia tapahtumia. Yhteiseen leiripäivään kokoonnumme yleensä kerran vuodessa vanhusten ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisille mm. koulutusta ja muuta toimintaa.

Kysy lisää: Kappalainen Pekka Anttila, tavattavissa keskiviikko-sunnuntai, puh. 0400 195 307. Diakoni-vanhustyöntekijä Mirkka Vehviläinen puh. 0400 195324. 

 

Ystäväpiirit

Päivärinteen ja Veljeskodin ystäväpiirit tällä hetkellä tauolla. Ystäväpiireihin kaivattaisiin vapaaehtoisia! 

Ystäväpiirit alkavat kahvituksella, jonka jälkeen ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa toisten kanssa. Joskus ystäväpiireissä on myös vierailijoita.

 

Ikäihmisten kävelyporukka lenkillä

KIMPPAKÄVELYRYHMÄ

Kimppakävelyryhmän tarkoitus on motivoida ikäihmisiä liikkumaan ja samalla tapaamaan muita. Porukassa on kiva liikkua ja jutella ihmisten kanssa. Yksinäisyyskin helpottaa! Kimppakävelyryhmä lähtee perjantaisin seurakuntakodin parkkipaikalta klo 10. Teemme noin tunnin lenkin. Liikumme hitaimman liikkujan tahtiin, joten kovaa kuntoa ei vaadita. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Sirkka Koponen p. 0400 195 317 tai Mirkka Vehviläinen puh. 0400 195 324.