Kuvassa nuotio, jossa paistetaan grillimakkaraa.

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖ

 

Naisten leiripäivä Saunaniemessä torstaina 1.6.23. PERUTTU OSALLISTUJIEN VÄHYYDEN VUOKSI!

 

Mielenterveys- ja päihdetyöstä vastaa

Diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195 317. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Päihdetyö

Päihdekuntoutusleirejä ja vertaisryhmätapaamisia järjestetään sekä miehille että naisille tarpeen mukaan. Päihdekuntoutusleirit  järjestetään Saunaniemen leirikeskuksessa. Leirejä järjestetään yhteistyössä Rautalammin seurakunnan kanssa. 

Kysy Lisää  Sirkalta puh. 0400 195317 tai Mirkalta puh. 0400 195324.

Ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Katso, miten voit hakea apua päihdeongelmiin 

https://www.suonenjoki.fi/asukkaille/sosiaalipalvelut/sosiaali-_ja_perhetyo/paihdetyo

 

Mielenterveystyö

Mielenterveyskuntoutujille järjestämme sekä toiminnallisen että keskustelupiirin molemmat 1 x kk:ssa. Toiminnallisessa piirissä keskustelun ohessa tehdään jotakin toiminnallista ja keskustelupiirissä pääsääntöisesti jutellaan. Mielenterveyskuntoutujien piirit on tarkoitettu niille ihmisille, jotka kokevat, että jaksamisen ja mielenterveyden asioissa kaipaa ryhmän tukea.  Piirissä ei ole terveydenhuollon ammattilaisia, vaan diakoniatyöntekijä ja ihmisiä, jotka ovat tai ovat olleet samankaltaisissa tilanteissa. 

Huolten ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. 

Kevään -22 viimeisellä kokoontumiskerralla läksimme makkaranpaistoon Vanhamäen laavulle. Sää suosi meitä ja vietimme mukavan ja voimaannuttavan hetken laavulla makkaraa paistaen ja yhdessä virkistyen. Hyvää kesää kaikille! 

Omaisten tuki

 

Lisätietoa ja tukea mielenterveysongelmista kärsivien potilaiden läheisille seuraavasta linkistä 

https://finfami.fi/

 

Apua ja tukea

Kenenkään ei tarvitse jaksaa yksin. Apua voi ja kannattaa hakea mielenterveyden ongelmiin. Seuraavassa linkki mielenterveyden keskusliiton sivuille

https://www.mtkl.fi/

Kuvassa laituri, mikä johta rantaan.Lisäksi kaunista koivikkoa.

Päihdeleireistä apua arkeen

Miesten päihdeleiriä vietettiin saunaniemessä 31.8-2.9.21. Mukana oli myös Rautalammin seurakunnan diakoni ja vapaaehtoistyöntekijä sekä viisi kuntoutujaa. Suonenjoelta leirille osallistui 5 kuntoutujaa sekä diakoni, pappi ja vapaaehtoistyöntekijä. Leiri oli osallistujien palautteen mukaan onnistunut. Sää oli sekä aurinkoinen, että myös sateinen. Sade ei osallistujia kuitenkaan haitannut. Leirillä pelattiin, saunottiin ja keskusteltiin teemasta ja omasta kuntoutumisesta. Kokemusasiantuntija oli myös paikalla kertomassa toipumisen ja raitistumisen keinoista. Leirin teemana oli toivo. Leirin päätteeksi nautittiin ehtoollinen.

Naisten päihdetyö

Naisten kaksipäiväinen päihdekuntoutusleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020 Saunaniemessä. Ennätettiin tehdä paljon ja kaikenlaista. Leirillä mm. jumpattiin Kirsi Falinin ohjeiden mukaan, pelattiin pihapelejä, saunottiin, nautittiin hemmotteluhoidoista saunassa ja istuttiin iltanuotiolla. Sairaanhoitaja kävi myös kertomassa päihteiden vaikutuksesta nimenomaan naisten elämään ja terveyteen. Vertaistuella on kuntoutumisessa iso merkitys. Mahtavia naisia ja voimaannuttava kokemus meille kaikille.

Palautetta leiristä:

"Sai olla oma itsensä. Ei tarvinnu jännittää"

"Mukavata oli ja jatkossa samanlaisia ja useammin"

"Ei tarvinnu jännittää ja hyvä yhteishenki ja uskalsi olla oma ittensä"

"Sauna jne. oli aivan mahtavaa" 

Vuonna 2022 ei tullut tarpeeksi osallistujia, jotta olisimme voineet leiriä järjestää. Sen sijaan vietimme leiripäivän 15.6 Saunaniemessä pienellä porukalla saunoen ja makkaraa paistaen. Luonto-ohjaajaopiskelija Kati Vehviläinen piti meille mm. luontoaiheisen kymppitonnin, sauvajumpan ja leikkimieliset olympialaiset. Kiitos Katille virkistävästä toimintatuokiosta!