MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖ

Mielenterveys- ja päihdetyöstä vastaa diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195317. Ota rohkeasti yhteyttä!

Päihdetyö

Päihdekuntoutusleirejä järjestetään sekä miehille että naisille tarpeen mukaan. Päihdekuntoutusleirit  järjestetään Saunaniemen leirikeskuksessa. Miesten leiri on perinteisesti järjestetty syksyllä. Leirejä järjestetään yhteistyössä Rautalammin seurakunnan ja Suonenjoen TehdäänItse ry:n kanssa.

2-4.9 (Ma-Ke) järjestetään Saunaniemessä päihdeleiri miehille. Naisten leirin ajankohta on vielä avoin. Tarkempi ohjelma lähempänä ajankohtaa. Lisätietoja leiristä Sirkka Koposelta.

Mielenterveystyö

Hyvän mielen keskustelupiiri on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille. Keskustelupiirissä jutellaan, kahvitellaan ja haetaan voimia jaksamiseen yhdessä. Piiri kokoontuu Tarinatuvan tiloissa kerran kuukaudessa torstaisin klo 12-13.30.

Piirin kokoontumisissa on kesätauko kesä-elokuun ajan, mutta to 26.9 jatketaan taas uusin voimin. Aurinkoista kesää kaikille ryhmäläisille!

Hyvän mielen iltapäivä järjestetään mielenterveysviikolla 21.9 Seurakuntakodissa. Iltapäivässä on mukavaa ja viihdyttävää ohjelmaa jaksamisen tueksi. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten muiden mielenterveystoimijoiden kanssa. Päivän ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Toivon työpäivä/ Maksuton kurssi mielenterveyskuntoutujille

Mistä lisää voimia arkeen, jos kaikki tuntuu harmaalta ja raskaalta? Miten huomata hyvä elämässä? Voiko elämäni muuttua taas valoisammaksi?

Ryhmässä etsitään yhdessä toiveikkuutta ja valon pilkahduksia ja pohditaan, mistä löytyisi voimia arkeen. Ryhmässä on mukana vertaisohjaaja, jolla on omakohtaista kokemusta toipumisesta ja sïitä, mikä arjessa auttaa eteenpäin. Voit tulla yksin tai ystävän/ perheenjäsenen kanssa.

Kurssipäivät: La 21.9 klo 10-14; Su 22.9 klo 10-14; To 26.9 klo 17-20 ja To 24.10 klo 17-20.

Kurssipaikka: Suonenjoen seurakunnan kerhotalo os. Pihlajakatu 21, 77600 Suonenjoki

Ilmoittautuminen: 30.8.2019 mennessä: www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri tai puhelimitse: 0203 91920