Kuvassa lumisia kuusia. talvimaisema.
Mielenrauhaa ja iloa talvesta!

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖ

 

Mielenterveys- ja päihdetyöstä vastaa diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195317. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Päihdetyö

Päihdekuntoutusleirejä ja vertaisryhmätapaamisia järjestetään sekä miehille että naisille tarpeen mukaan. Päihdekuntoutusleirit  järjestetään Saunaniemen leirikeskuksessa. Leirejä järjestetään yhteistyössä Rautalammin seurakunnan kanssa. 

Naisten vertaisryhmätapaamiset vuonna 2022 seurakunnan kerhotalolla 23.3 ja 16.11 sekä leiri 15-16.6 (ke-to).

Ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Katso, miten voit hakea apua päihdeongelmiin 

https://www.suonenjoki.fi/asukkaille/sosiaalipalvelut/sosiaali-_ja_perhetyo/paihdetyo

 

Mielenterveystyö

Mielenterveyskuntoutujille järjestämme sekä toiminnallisen että keskustelupiirin molemmat 1 x kk:ssa. Toiminnallisessa piirissä keskustelun ohessa tehdään jotakin toiminnallista ja keskustelupiirissä pääsääntöisesti jutellaan. Mielenterveyskuntoutujien piirit on tarkoitettu niille ihmisille, jotka kokevat, että jaksamisen ja mielenterveyden asioissa kaipaa ryhmän tukea.  Piirissä ei ole terveydenhuollon ammattilaisia, vaan diakoniatyöntekijä ja ihmisiä, jotka ovat tai ovat olleet samankaltaisissa tilanteissa. Muistathan tulla tapaamisiin vain täysin terveenä ja käytäthän kasvomaskia tai -visiiriä!

Huolten ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Teen myös korona-aikana kotikäyntejä tai luokseni toimistoon voi tulla juttelemaan.

 

Omaisten tuki

 

Lisätietoa ja tukea mielenterveysongelmista kärsivien potilaiden läheisille seuraavasta linkistä 

https://finfami.fi/

Apua ja tukea

Kenenkään ei tarvitse jaksaa yksin. Apua voi ja kannattaa hakea mielenterveyden ongelmiin. Seuraavassa linkki mielenterveyden keskusliiton sivuille

https://www.mtkl.fi/

Kuvassa sinisävyinen talvinen maisema. Vanha rakennus, puita, peltoa ja lunta.

Päihdeleireistä apua arkeen

Miesten päihdeleiriä vietettiin saunaniemessä 31.8-2.9.21. Mukana oli myös Rautalammin seurakunnan diakoni ja vapaaehtoistyöntekijä sekä viisi kuntoutujaa. Suonenjoelta leirille osallistui 5 kuntoutujaa sekä diakoni, pappi ja vapaaehtoistyöntekijä. Leiri oli osallistujien palautteen mukaan onnistunut. Sää oli sekä aurinkoinen, että myös sateinen. Sade ei osallistujia kuitenkaan haitannut. Leirillä pelattiin, saunottiin ja keskusteltiin teemasta ja omasta kuntoutumisesta. Kokemusasiantuntija oli myös paikalla kertomassa toipumisen ja raitistumisen keinoista. Leirin teemana oli toivo. Leirin päätteeksi nautittiin ehtoollinen.

Naisten päihdetyö

Naisten kaksipäiväinen päihdekuntoutusleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna 25-26.8 Saunaniemessä. Ennätettiin tehdä paljon ja kaikenlaista. Leirillä mm. jumpattiin Kirsi Falinin ohjeiden mukaan, pelattiin pihapelejä, saunottiin, nautittiin hemmotteluhoidoista saunassa ja istuttiin iltanuotiolla. Sairaanhoitaja kävi myös kertomassa päihteiden vaikutuksesta nimenomaan naisten elämään ja terveyteen. Vertaistuella on kuntoutumisessa iso merkitys. Mahtavia naisia ja voimaannuttava kokemus meille kaikille.

Palautetta leiristä:

"Sai olla oma itsensä. Ei tarvinnu jännittää"

"Mukavata oli ja jatkossa samanlaisia ja useammin"

"Ei tarvinnu jännittää ja hyvä yhteishenki ja uskalsi olla oma ittensä"

"Sauna jne. oli aivan mahtavaa"