Polku maastossa, ympärillä mäntyjä ja puiden takana laskeva aurinko

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖ

 

Mielenterveys- ja päihdetyöstä vastaa

Diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195 317. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Päihdetyö

Päihdekuntoutusleirejä ja vertaisryhmätapaamisia järjestetään sekä miehille että naisille tarpeen mukaan. Päihdekuntoutusleirit  järjestetään Saunaniemen leirikeskuksessa. Leirejä järjestetään yhteistyössä Rautalammin seurakunnan kanssa. 

Kysy Lisää  Sirkalta puh. 0400 195317 tai Mirkalta puh. 0400 195324.

Ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin. 

 

Suonenjoen kaupunki: Niina Jääskeläinen

ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön palveluohjaaja

041 732 2197

niina.jaaskelainen@suonenjoki.fi

 

Mielenterveystyö

Mielenterveyskuntoutujille järjestämme keskustelupiirin 2 x kk:ssa. Joka toinen kerta on toiminnallinen kerta, jolloin keskustelun ohessa tehdään jotakin kivaa yhdessä. Mielenterveyskuntoutujien piiri on tarkoitettu niille ihmisille, jotka kokevat, että jaksamisen ja mielenterveyden asioissa kaipaa ryhmän tukea.  Piirissä ei ole terveydenhuollon ammattilaisia, vaan diakoniatyöntekijä ja ihmisiä, jotka ovat tai ovat olleet samankaltaisissa tilanteissa. 

Huolten ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. 

 

Omaisten tuki

 

Lisätietoa ja tukea mielenterveysongelmista kärsivien potilaiden läheisille seuraavasta linkistä 

https://finfami.fi/

 

Apua ja tukea

Kenenkään ei tarvitse jaksaa yksin. Apua voi ja kannattaa hakea mielenterveyden ongelmiin. Seuraavassa linkki mielenterveyden keskusliiton sivuille

https://www.mtkl.fi/

Kuvassa laituri, mikä johta rantaan.Lisäksi kaunista koivikkoa.

Naisten päihdetyö

Naisten kaksipäiväinen päihdekuntoutusleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020 Saunaniemessä. Ennätettiin tehdä paljon ja kaikenlaista. Leirillä mm. jumpattiin Kirsi Falinin ohjeiden mukaan, pelattiin pihapelejä, saunottiin, nautittiin hemmotteluhoidoista saunassa ja istuttiin iltanuotiolla. Sairaanhoitaja kävi myös kertomassa päihteiden vaikutuksesta nimenomaan naisten elämään ja terveyteen. Vertaistuella on kuntoutumisessa iso merkitys. Mahtavia naisia ja voimaannuttava kokemus meille kaikille.

Palautetta leiristä:

"Sai olla oma itsensä. Ei tarvinnu jännittää"

"Mukavata oli ja jatkossa samanlaisia ja useammin"

"Ei tarvinnu jännittää ja hyvä yhteishenki ja uskalsi olla oma ittensä"

"Sauna jne. oli aivan mahtavaa" 

Vuonna 2022 ei tullut tarpeeksi osallistujia, jotta olisimme voineet leiriä järjestää. Sen sijaan vietimme leiripäivän 15.6 Saunaniemessä pienellä porukalla saunoen ja makkaraa paistaen. Luonto-ohjaajaopiskelija Kati Vehviläinen piti meille mm. luontoaiheisen kymppitonnin, sauvajumpan ja leikkimieliset olympialaiset. Kiitos Katille virkistävästä toimintatuokiosta!