MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖ

Mielenterveys- ja päihdetyöstä vastaa diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195317. Ota rohkeasti yhteyttä!

Päihdetyö

Päihdekuntoutusleirejä järjestetään sekä miehille että naisille tarpeen mukaan. Päihdekuntoutusleirit  järjestetään Saunaniemen leirikeskuksessa. Miesten leiri on perinteisesti järjestetty syksyllä. Leirejä järjestetään yhteistyössä Rautalammin seurakunnan ja Suonenjoen TehdäänItse ry:n kanssa.

2-4.9 järjestettiinSaunaniemessä päihdeleiri miehille. Naisten leirin ajankohta on vielä avoin. Tarkempi ohjelma lähempänä ajankohtaa. Lisätietoja leiristä Sirkka Koposelta.

Mielenterveystyö

Hyvän mielen keskustelupiiri on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille. Keskustelupiirissä jutellaan, kahvitellaan ja haetaan voimia jaksamiseen yhdessä. Piiri kokoontuu Tarinatuvan tiloissa kerran kuukaudessa klo 12-13.30.

Syyskauden ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 26.9.

Hyvän mielen iltapäivä 21.11 peruttu!

Toivon työpäivä/ Maksuton kurssi mielenterveyskuntoutujille

Mistä lisää voimia arkeen, jos kaikki tuntuu harmaalta ja raskaalta? Miten huomata hyvä elämässä? Voiko elämäni muuttua taas valoisammaksi?

Ryhmässä etsitään yhdessä toiveikkuutta ja valon pilkahduksia ja pohditaan, mistä löytyisi voimia arkeen. Ryhmässä on mukana vertaisohjaaja, jolla on omakohtaista kokemusta toipumisesta ja sïitä, mikä arjessa auttaa eteenpäin. Voit tulla yksin tai ystävän/ perheenjäsenen kanssa.

Kurssipäivät: La 21.9 klo 10-14; Su 22.9 klo 10-14; To 26.9 klo 17-20 ja To 24.10 klo 17-20.

Kurssipaikka: Suonenjoen seurakunnan kerhotalo os. Pihlajakatu 21, 77600 Suonenjoki

Ilmoittautuminen: 30.8.2019 mennessä: www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri tai puhelimitse: 0203 91920

Itsemurhien ehkäisypäivä tiistaina 10.9

Se ei maksa mitään, mutta voi pelastaa jonkun hengen.

Mainostoimisto Bob the Robotin suunnittelema ja palkittu Mitä kuuluu? -kampanja saa jatkoa kansainvälisenä itsemurhien ehkäisypäivänä 10.9.2019. Sosiaalisessa mediassa kysytään tänäkin vuonna “Mitä kuuluu? “.

Instagramissa avataan kampanja-aikaan 10.9. Selviytyneiden galleria @selviytyneidengalleria, jossa julkaistaan itsemurha-ajatuksista selvinneiden tarinoita. Lisäksi kampanja näkyy katumainoksissa Helsingissä ja Kuopiossa. Kampanja näkyy myös keskustelupalvelu Jodelissa, jossa on päivystys 10. syyskuuta kanavalla @mielenterveys. Kampanjassa on mukana kuvittavassa roolissa eläinhahmoja ja mietelauseita yhdistävistä kuvituksistaan tunnettu Cup of Therapy