Kehitysvammaisten leiripäivässä ihmisiä Saunaniemen leirikeskuksen rannassa.

VAMMAISTYÖ

Järjestämme vammmaisille henkilöille keskustelupiirin kerran kuukaudessa seurakuntakodilla. Lisäksi järjestämme yhteistyössä vammaisjärjestöjen kanssa vuosittain 2 leiripäivää Saunaniemen leirikeskuksessa sekä yhteisen joulujuhlan seurakuntakodissa. Kerran vuodessa toteutetaan kehitysvammaisille suunnattu viikkomessu joko Rautalammilla tai Suonenjoella.

Kehitysvammatyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Sirkka Koponen p. 0400 195317.

Kehitysvammaisten keskustelupiiri

Kehitysvammaisten keskustelupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa seurakuntakodilla torstaisin klo 18. Keskustelupiirissä keskustellaan ajankohtaisista ja mielessä olevista asioista. Lisäksi pidetään hartaus, lauletaan, kahvitellaan ja tehdään jotakin kivaa yhdessä.  Syyskausi aloitetaan keskiviikkona 22.9. Muista tulla tapaamisiin vain täysin terveenä ja käytä kasvomaskia tai -visiiriä, kiitos!

T. Sirkka

Korona-aika

Korona-aika pakottaa meidät tilanteeseen, jossa emme näe meille tärkeitä ihmisiä, vaikka itse niin haluaisimme. Päivät saattavat tuntua pitkiltä ja yksinäisiltä. Töihin tai päivätoimintaan eivät kaikki nyt pääse. Siksi välitän tässä teille muutaman videon piristykseksenne ja muistuttamaan siitä, että Jumala pitää meistä huolta myös vaikeina aikoina. Voikaa hyvin ja pysykää terveinä :) Toivottavasti pian taas nähdään!

T. Sirkka-diakoni

Vaalijalan Sanna- ja Ristopappien tuoreimpia videotervehdyksiä:

Ja vielä oman seurakuntamme diakoniatyön pääsiäistervehdys:

Alakouluikäisten kehitysvammaisten lasten

VANHEMPIEN VERTAISRYHMÄ

Kokoontumiset toteutetaan etäyhteydellä klo 9.30-11 seuraavina perjantaipäivinä:

15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.

Osallistuminen on maksutonta. Ryhmänjäsenet esihaastatellaan. Haastattelussa kartoitetaan osallistujien toiveita ja mahdollisuuksia osallistua yhteiseen työskentelyyn.

Sitovat ilmoittautuminen 20.9.2021 mennessä: kehitysvammaistyön pappi, psykoterapiakoulutettava Sanna Huovinen sanna.huovinen2@vaalijala.fi, p. 050 3899 215 kehitysvammaistyön pappi, perheneuvoja, työnohjaaja Minna Snellman minna.snellman@evl.fi, p. 050 3877 786

”En anna ohjeita, koska en voi tietää, millainen elämäntilanteesi on tällä hetkellä. Rohkenen kuitenkin sanoa sinulle erityislapsenvanhempi. Pidä itsestäsi huolta. Rakasta ja kunnioita omia haaveitasi ja unelmiasi, käy niitä kohti. Opettele nauttimaan pienestä. Luota, et ole yksin.”

Vertaisryhmän tarkoituksena on mahdollistaa samanlaisessa elämäntilanteessa olevien vanhempien kohtaaminen ja asioiden jakaminen. Ryhmässä on mahdollista saada tukea ja tietoa liittyen elämään erityisperheessä. Parhaimmillaan ryhmä vahvistaa toivoa ja luo uskoa mahdollisuuksiin. Ryhmän kokoontumisia ohjaa voimavarakeskeinen ajattelu. Kokoontumisissa on mahdollista syventyä oman itsen ja perheen teemojen ympärille. Ryhmän kokoonpano pysyy samana koko kokoontumisten ajan.

Tervetuloa mukaan!

Kuvassa ihmisiä Saunaniemen rannassa. Taustalla järvi ja risti.