Kehitysvammaisten retki Partaharjulle Ristikiven kirkolle 29.5

VAMMAISTYÖ

Järjestämme vammmaisille henkilöille keskustelupiirin kerran kuukaudessa seurakunnan Tarinatuvalla. Lisäksi järjestämme yhteistyössä vammaisjärjestöjen kanssa vuosittain 2 leiripäivää Saunaniemen leirikeskuksessa sekä yhteisen joulujuhlan seurakuntakodissa. Kerran vuodessa toteutetaan kehitysvammaisille suunnattu viikkomessu joko Rautalammilla tai Suonenjoella. 

Kehitysvammatyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Sirkka Koponen p. 0400 195317.

Kehitysvammaisten keskustelupiiri

Kehitysvammaisten keskustelupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Tarinatuvalla seurakuntakodilla torstaisin klo 18. Keskustelupiirissä keskustellaan ajankohtaisista ja mielessä olevista asioista. Lisäksi pidetään hartaus, lauletaan, kahvitellaan ja tehdään jotakin kivaa yhdessä.

Syksyn kokoontumisajat: ke 18.9; to 31.10; to 28.11 ja to 12.12. Tervetuloa mukaan uudet ja entiset kävijät:)

Kehitysvammaisten kirkkopäivä Varkaudessa ke 9.10.2019

Teemme retken yhdessä Rautalammin seurakunnan kanssa ko. kirkkopäivään. Bussikuljetus seurakuntakodilta lähtee klo 9.30. Paluu noin klo 15. Mukaan mahtuu Suonenjoelta 25 osallistujaa.

Tilaisuus järjestetään Varkauden seurakunnan pääkirkolla os. Savontie 1.

Ohjelma:

klo 11 ruokailu

klo 12 messu

noin klo 13 kirkkokahvit + yllätysnumero!

klo 14 kotiinlähtö

 

Kustannukset: 7€/hlö (avustajat ilmaiseksi). Suonenjoen seurakunta maksaa kuljetuksen.

Ilmoittautumiset  viim. 30.9.2019 Sirkalle p. 0400 195317

 

 

KEHITYSVAMMAISTEN KEVÄTRETKI

Reipas 50 hengen joukko Suonenjoen Kehitysvammaisten tuen jäseniä ohjaajineen teki toukokuun lopulla retken Pieksämäelle, Partaharjulle. Aamu valkeni sateisena, mutta se ei lähtijöiden intoa lannistanut, olihan odotettavissa ennakolta saadun retkikirjeen mukaan virikerikas päivä Partaharjun toimintakeskuksen kauniissa maisemissa. 

Saavuttuamme perille oli Vaalijalan pappi Rauni Tarvonen valmistellut meille ensimmäiseksi toimintahetkeksi selkokielisen messun, joka kovan sateen vuoksi oli siirretty toimintakeskuksen sisätiloihin, viihtyisään saliin. Messun teksti käsitteli edellisen rukoussunnuntain teemaa ja pääsimme myös toiminnallisesti mukaan viittomalla mm. virren ”Rukous on silta luokse Jumalan”. 

Messun jälkeen jakauduimme kahdeksaan pikkuryhmään ja leikimme liikuntasalissa Luonto-Kim-leikkiä. Pikkuryhmä kerrallaan saimme katsoa ruudukolle aseteltuja yhdeksää luontoaiheista esinettä minuutin ajan, ja sen jälkeen pikkuryhmät poistuivat rakentamaan vastaavat esineiden kuvien ruudukot. Tehtävä oli sopivan haasteellinen, ja kaikki ryhmät pääsivät pisteille.

Maittavan lounaan jälkeen oli sadekin tauonnut, joten pääsimme tutustumaan läheiseen Ristikiven kirkkoon. Se olikin mielenkiintoinen, kiviseinäinen kirkko, josta puuttui katto. Rauni-pappi kertoi kirkkoon liittyvän tarinan, jonka keskeinen sisältö käsitteli kirkon alttarilla olevaa suurta kiveä. Se pinnalla oli luonnon muovaama risti. Kiven olivat aikoinaan löytäneet rippikoululaiset istuessaan kuuntelemassa metsässä papin sanoja ja raaputellessaan kiven päältä sammalta ja peitteitä. Äkäiset itikat ajoivat meidät pois ”metsäkirkosta” ja kävelyretkemme päätteeksi kokoonnuimme vielä pihalle leikkimään yhdessä. ”Jos sull` lysti on, niin kädet yhteen lyö” oli kaikille tuttu laululeikki, joten pihalla kaikui käsien läpse ja jalkojen tömistys ja hymyhuulin laulettu leikin loppu ”… sano  tottakai”! Arvuuttelimme myös Lasinallen syömien viiden centin kolikoiden lukumäärää ja monen arvaus meni lähelle, kunnes Markku arvasi oikein eli 220 kpl.

Loppukahvien jälkeen linja-automme olikin jo odottamassa ja autoon astuessa jokainen osallistuja sai palkinnoksi Kim-leikistä ja muistoksi päivästä kauniin kortin ja karamellin. Mukavan yhdessäolopäivän muisto mielessä matkasimme kukin omiin koteihimme. 

 

 

Vammaisjärjestöjen leiripäivät Saunaniemessä 28 ja 29.8 (ke ja to)

Leiripäiviin osallistui kahden päivän aikana lähes 80 osallistujaa. Sää suosi leiripäiviämme. Pelasimme erilaisia pelejä ulkona, jumppasimme ja lauloimme. Luonnollisesti myös hiljennyimme hetkeksi hartauteen. Lämmin kiitos päivään osallistuneille! Ensi vuonna tapaamme leiripäivien merkeissä jälleen!