Virkatodistusten tilaus siirtyy Kuopion aluekeskusrekisteriin

Kuopion aluekeskusrekisteriin kuuluvat 1.1.2019 alkaen Kuopion seurakuntien lisäksi esim. Leppävirran, Pieksämäen, Rautalammin, Suonenjoen ja Niiniveden seurakunnat.

Seurakuntalaisille aluekeskusrekisteriin siirtyminen näkyy ennen kaikkea virkatodistuksia ja sukuselvityksiä tilattaessa. Niiden tilaukset tehdään jatkossa oman seurakunnan sijaan suoraan aluekeskusrekisteriin. Myös avioliiton esteiden tutkinnat hoidetaan aluekeskusrekisterissä. Tarjolla on myös opastusta kastetta, avioliiton esteiden tutkintaa, lapsen nimen valintaa, puolisoiden sukunimen valintaa ja kirkkoon liittymistä koskevissa kysymyksissä. Asiointi ei edellytä matkustamista paikan päälle, vaan asiakkaita palvellaan myös puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Virkatodistus- ja sukuselvitystilaukset ja avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisessä palvelussa.

Aluekeskusrekisterien perustaminen liittyy valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa kirkonkirjojenpidon tehtäviä pyritään keskittämään suurempiin yksiköihin. Muutoksen tavoitteena on helpottaa seurakuntien tilannetta hoitamalla niin sanottuja tukitoimintoja suuremmassa yksikössä niin, että seurakunnat voivat paremmin keskittyä varsinaiseen seurakunnalliseen toimintaan.

Tavoitteena on myös parantaa seurakuntalaisten saamaa palvelua. Selkeimmin muutos näkyy sukuselvityksiä tilattaessa. Aiemmin sukuselvitykset piti tilata erikseen kaikista alueen seurakunnista, mutta jatkossa kaikki tiedot saa yhdellä tilauksella aluekeskusrekisteristä.

 

Aluekeskusrekisterin yhteystiedot ja aukioloajat

Aluekeskusrekisteri palvelee asiakkaita kaikkina arkipäivinä, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, klo 9-15.

Käyntiosoite: Museokatu 4, Kuopio
Postiosoite: PL 1064, 70101 Kuopio

 

Virkatodistus- ja sukuselvitystilaukset

Puhelinnumero: 010 5733 100 tai sähköposti: keskusrekisteri.kuopio@evl.fi tai https://tilaavirkatodistus.fi