VAPAAEHTOISTYÖ

Vapaaehtoistyö on työtä ilman rahallista korvausta toisen ihmisen auttamiseksi, tukemiseksi tai työtä yhteisen hyvän eteen. Vapaaehtoistyön kautta antaessaan lähimmäiselle aikaansa saa myös paljon elämänsisältöä, ystäviä ja uusia kokemuksia. Vapaaehtoistyö on arjen kristillisyyttä, lähimmäisen rakkauden toteuttamista.

Seurakunnassamme voit toimia vapaaehtoisena esimerkiksi seuraavissa tehtävissä:

• Ystävänä lähimmäisille (mm. ikäihmiset, mielenterveyskuntoutujat)
  • Kerho-ohjaajana tai ryhmän apuohjaajana
  • Talkooapuna erilaisíssa tapahtumissa esim. kahvinkeittoa, makkaran- tai lettujen paistajana, leipomisapuna, arpojen myyjänä
  • Avustajana virkistyspäivissä
  • Valokuvaajana
  • Kerhomummona- tai pappana lasten kerhoissa
  • Laulajana tai soittajana
  • Kuorossa
  • Yhteisvastuun lipas- tai listakerääjänä
  • Kirkossa palvelutehtävissä

VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÖIDEN KEVÄTRETKI

Seurakunta haluaa kiittää vapaaehtoistyöntekijöitään heidän tekemästään työstä seurakunnan ja lähimmäisten hyväksi. Tämän vuoksi toteutamme vuosittain kevätretken. Tänä keväänä teimme retken Punkaharjulle Luston metsämuseoon. Matkalla piipahdimme Rantasalmella Järvisydämessä aamukahvilla. Matkalle osallistui 76 seurakunnan vapaaehtoistyöntekijää. Päivän tunnelma oli lämminhenkinen ja mukava. Kiitos kaikille mukana olijoille! Uudet toimijat ovat tervetulleita mukaan!