Suuri ihme

Pian alkavat kesän riparit ympäri Suomea, niin myös meillä Suonenjoella. Meillä kesän aikana kokoontuu kaksi leiririparia ja yksi päiväripariryhmä. Ripari on nuorille hyvin ainutlaatuista aikaa ja Suonenjoella riparin käyvät lähes kaikki ikäryhmään kuuluvat – se on siis myös ikäryhmää yhdistävä kokemus.

Vuonna 2017 ilmestyi valtakunnallinen Rippikoulu 2017 suunnitelma. Sitä voisi sanoa riparin opetussuunnitelmaksi, jossa riparin keskiöön on nostettu nuoret: heidän kysymyksensä ja heidän elämäänsä koskettavat asiat. Suunnitelman nimi ”Suuri ihme” muistuttaa meitä riparin ytimestä: jokainen nuori on Jumalan luoma ihme.

Tuota riparin ydintä mukaillen olemme Suonenjoella valinneet riparimme kärkitavoitteen: että nuori voisi kokea olevansa arvokas osa seurakuntaa, ja että hän saisi kokemuksen siitä, että seurakunta on häntä varten myös tulevaisuudessa. Tällaista seurakuntaa tosin ei yksin ripari pysty rakentamaan, vaan nuoret vastaanottavan seurakunnan rakentaminen on meidän kaikkien seurakuntalaisten tehtävä.

Raamatusta riparilaiset lukevat Jumalan hyvästä työstä meidän jokaisen hyväksi. Taannoin eräs toisen seurakunnan kollegani piti lastenleirillä iltahartautta ja kertoi lapsille Raamatun olevan Jumalan rakkauskirje kaikille ihmisille. Joku leirin lapsista halusi kertoa tietävänsä, että Raamatussa sanotaan ainakin sata kertaa ”Älä pelkää”. Samaa me muistutamme riparilaisille tulevana kesänä: Älä pelkää, Herra on sinut luonut ja Herra on sinun kanssasi.

”Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä. --- Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä! Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani.” (Ps.139:14,17-18).

 

Jenni Venejärvi, nuorisotyönohjaaja