Kirkkoherran tervehdys

"Heittäkää kaikki murheenne Jumalan kannettavaksi, sillä hän pitää teistä huolen." (1. Piet. 5:7)

Valtioneuvoston, kirkkohallituksen ja piispojen ohjeet Korona-viruksen ehkäisemiseksi ovat mullistaneet seurakuntatyön.  Seurakunta haluaa kuitenkin antaa vahvan viestin, että seurakunta kulkee rinnallanne. Kirkkoon pääsee hiljentymään ja rukoilemaan. Mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun edelleen on. Ja jos emme voi tavata kasvotusten, niin kohtaamisen mahdollistavat puhelinsoitot, sosiaalinen media, sähköpostit ja niin edelleen. Yhteyttä voidaan pitää monella eri tavalla. Toki nämä edellä mainitut mahdollisuudet ovat olleet mahdollisia aikaisemminkin. Seurakunta on jokaista seurakuntalaista varten ja kulkee ihmisten rinnalla niin kriisin keskellä, kuin normaalin tilanteen taas koettaessa.

Tänä vuonna itsenäinen Suonenjoen seurakunta täyttää 150 vuotta, se näkyy seurakunnassa myös erityisenä ohjelmana. Toki seurakunnallista elämää on Suonenjoella ollut paljon pidempään, kuin 150 vuotta, mutta haluamme juhlia tätä itsenäisen seurakunnan itsenäistä taivalta yhdessä kaupungin kanssa.

Jo kevätkaudelle oli suunniteltu monenlaista ohjelmaa, mutta ne siirtyvät nyt kesään ja syksyyn. Konsertteja, juhlajumalanpalvelus, luontokirkot ja erilaiset liikunnalliset tapahtumat. Tapahtumia on paljon. Juhlavuoden tapahtumia on suunniteltu siten, että voimme toteuttaa Suonenjoen seurakunnan työnäkyä: Seurakunta elämän keskellä. Työnäkynsä mukaisesti Suonenjoen seurakunta pyrkii toiminnassaan tavoittamaan kaikki suonenjokelaiset. Seurakunta on läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Suonenjoen seurakunta taistelee kanssasi kaikkea pahaa vastaan. Olipa se sitten virus tai mikä tahansa. Meidän lähestymistapa tässä taistelussa on vastata pahaan hyvällä. On ollut ilo nähdä otsikoissa, että ihmiset ovat alkaneet auttaa toinen toisiaan. Niin myös täällä Suonenjoella. Eri toimijat ovat yhdessä alkaneet toimittaa ruoka-apua sitä tarvitseville. Naapuriapukin on taas herännyt henkiin. Ruokakasseja viedään koteihin ja käydään apteekissa, niille jotka apua tarvitsevat. Lähimmäisen rakkaus onkin juuri se lääke, millä tavalla kestämme vaikeiden aikojen yli. Nyt on aika myös pysähtyä ja olla perheen kanssa ja läheisten kanssa. Vaikka emme voi kyläillä kaikkien läheisten luona, voimme silti soitella, viestitellä ja sitä kautta yhdessä rukoilla. Emme nyt voi olla fyysisesti lähellä toisiamme, mutta voimme lähentyä toisiamme henkisesti ja myös hengellisesti.

Toinen lääkkeemme onkin rukous ja Jumalan puoleen kääntyminen. Tästä hyvänä esimerkkinä on talvisodan aika. Suomen kansa kääntyi Jumalan puoleen rukoillen ja sai apua. Nyt on aika rukoilla Suonenjoen seurakunnan, Suonenjoen kaupungin, Suomen ja koko maailman puolesta.   

 

Kirkkoherra Petteri Hämäläinen