APUA JA TUKEA

"Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen" (Ps.91:11-12)

Koronaviruspandemia vaikeuttaa nyt meidän kaikkien elämää. Jos tarvitset apua ruoan saamiseksi, niin ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin p. 0400 195317 (Sirkka) tai 0400 195324 (Mirkka). Jaamme Eu-kasseja joka tiistai klo 13-14 vanhalla lukiolla os. Pihlajakatu 18.  Myös muissa vaikeuksissa ole herkästi yhteydessä, niin mietitään yhdessä, miten voisimme sinua/ mahdollista perhettäsi auttaa.

Yhdenkään ihmisen ei tarvitse jaksaa elämässä yksin. Jokaiselle meistä tulee tilanteita, joissa me tarvitsemme toisen ihmisen apua.

Diakonia on toivon ja jaksamisen välittämistä ihmisille, tukemista ja kanssaelämistä lähimmäisten vaikeuksissa. Olemme käytettävissäsi silloin, kun elämän taakat käyvät liian raskaiksi yksin kantaa. Meitä voit pyytää käymään kotonasi tai tulla tapaamaan meitä diakoniatoimistoon. Vastaanottoajat ajanvarauksella.

Vaikka elämme korona-ajassa, niin meillä työntekijöillä on mahdollisuus tehdä kotikäyntejä tai voit tulla tapaamaan meitä toimistoon. Käytämme tapaamisissa kasvomaskeja ja pidämme turvavälit. Ota siis meihin rohkeasti yhteyttä!

Diakoni Sirkka Koponen p. 0400 195317. Käyntiosoite Tapulikatu 2 (Seurakuntakoti)

Diakoni-nuorisotyönohjaaja Mirkka Vehviläinen p. 0400 195324. Käyntiosoite Tapulikatu 2 (Seurakuntakoti)

Vanhustyöntekijä Merja Vilokkinen ti-ke p. 0400 195310. Käyntiosoite Pihlajakatu 21 (Kerhotaloi)

KORONA-AVUSTUS HAETTAVISSA

Järjestimme seurakunnassa koronan vuoksi ahdinkoon joutuneiden ihmisten auttamiseksi pienkeräyksen (Keräyslupa: Itä-Suomen poliisilaitos, Keräysnumero RA/2020/658). Keräyksen tuotto on nyt haettavissa. Avustamisen tarkoitus on auttaa koronan vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita yksityisiä ihmisiä tai yrittäjiä Suonenjoella.

Avustus on suuruudeltaan 200€. Voit tehdä vapaamuotoisen hakemuksen perusteluineen diakoniatyöntekijöille: sirkka.koponen@evl.fi tai mirkka.vehvilainen@evl.fi.

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chatLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Verkossa on lisäksi mahdollisuus jättää nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessäkyrkanssamtalstjanstLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Puinen risti Saunaniemen leirikeskuksen rannassa rannassa