Uutislistaukseen

Suonenjoen seurakunnan toiminta marraskuussa

Kokoontumisrajoitukset pysyvät Suonenjoen seurakunnassa marraskuussa ennallaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 22.10.2020 tehnyt tartuntatautilain mukaisen rajoituspäätöksen koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä. Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Itä-Suomessa.”

”Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kunnissa järjestää yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.”

”Ohjeessa edellytetään muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin pitämiseen
  • jonotustilanteissa ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Määräys on voimassa ajalla 1.11. - 30.11.2020”

Suonenjoen seurakunnassa ovat voimassa aiemmin annetut ohjeet. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi siihen asti, kunnes koronatilanne muuttuu. Maskin käyttöä suositellaan seurakunnan tilaisuuksissa.

Aikaisemmin annetut ohjeet:

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksissa voidaan kokoontua turvavälit ja hygienia huomioiden. Henkilömäärä suhteutetaan turvavälein tilaan sopivaksi.

Suonenjoen kirkkoon pystytään ottamaan jumalanpalveluksiin 200 henkilöä. Kirkossa tulee seurakuntalaisten noudattaa annettuja ohjeita ja huomioida turvavälit. Osa penkkiriveistä on poissa käytöstä. Seurakunnan työntekijät opastavat tarvittaessa. Samaan perhekuntaan kuuluvat ihmiset voivat istua vierekkäin. Ehtoollisjumalanpalveluksissa annetaan kirkossa erilliset ohjeet. Kirkkoon tultaessa ja sieltä poistuttaessa on noudatettava erityisen tarkkaa hygieniaa. Kipeänä ei voi osallistua jumalanpalvelukseen.

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaamisissa suositellaan haudalla tapahtuvaa siunausta, mutta siunaus voidaan toimittaa myös kappelissa tai kirkossa. Henkilömäärä suhteutetaan turvavälein tilaan sopivaksi.

Suonenjoen kirkossa tapahtuvissa siunauksissa pystytään tilaisuuteen ottamaan 200 henkilöä ja kappelissa tapahtuviin siunauksiin voidaan ottaa n.30 henkilöä. Haudalla tapahtuvissa siunauksissa ei ole käytännössä muita rajoituksia, kuin se että turvaväleistä pystytään huolehtimaan.

Osallistujilla suositellaan olevan oma virsikirja mukanaan, tai järjestäjien tekemä tilaisuuskohtainen moniste. Vainajan näyttöä ei ole: arkkua ei saa avata seurakunnan tiloissa. Mikäli kylmätilat loppuvat, voidaan tässä tilanteessa poikkeuksellisesti ja painavista syistä käyttää tuhkausta ennen hautaan siunaamista.

Muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Muistotilaisuuden voi järjestää seurakunnan tiloissa ottaen huomioon tilakohtaiset rajoitukset.

Muut kirkolliset toimitukset

Kirkolliset toimitukset ovat mahdollisia kaikissa seurakunnan tiloissa turvavälit ja hygienia huomioiden. Henkilömäärä suhteutetaan turvavälein tilaan sopivaksi. Ulkona tapahtuvissa kirkollisissa toimituksissa ei ole käytännössä muita rajoituksia, kuin se että turvaväleistä pystytään huolehtimaan.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste-tai hääjuhla on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Juhlan voi järjestää myös seurakunnan tiloissa ottaen huomioon tilakohtaiset rajoitukset. Kodeissa ja tai muissa yksityistiloissa toteutettavissa kirkollisissa toimituksissa vastuu on järjestäjällä

Kokoontuva toiminta

Kokoontuvaa toimintaan voidaan järjestää seurakunnan tiloissa ja muualla ottaen huomioon tilakohtaiset rajoitukset ja turvavälit. Tämä saattaa tuoda muutoksia kokoontumispaikkoihin. Seurakunta järjestää ryhmiä ja tilaisuuksia eri-ikäisille. Suurin osa ryhmistä, ja tilaisuuksista järjestetään miltei tavanomaiseen tapaan. Pyrimme varaamaan kokoontumisiin tilan, joissa voi pitää turvaväliä (1–2 metriä).

Kehotamme ihmisiä osallistumaan toimintaamme vain oireettomana ja huolehtimaan käsihygieniasta ja turvavälistä. Vältämme tilaisuuksissamme kättelyä ja halaamista.

Henkilökuntamme tekee kotikäyntejä aiempaan tapaan, jos kohtaamisissa voidaan pitää riittävä turvaväli. Tarvittaessa henkilökunta käyttää suojamaskia.
 
Seuraamme toiminnassamme viranomaisten suosituksia. Niiden johdosta voimme muuttaa toimintaamme ja tilojemme käyttöä.

Suonenjoen seurakunnan tilakohtaiset rajoitukset

Kirkko 200 henkilöä

Kappeli 30 henkilöä

Kerhotalo 25 henkilöä

Takkahuone 10 henkilöä

Tarinatupa 8 henkilöä

Seurakuntakodin kahvio 50 henkilöä

Seurakuntakodin sali 50 henkilöä.

Seurakuntasalin ja kahvion yhdistämällä seurakuntakodilla voi kokoontua maksimissaan 100 ihmistä

Saunaniemen leirikeskus 25 henkilöä.

Ulkona tapahtuvissa toimituksissa ei ole rajoituksia. Kuitenkin turvaväleistä on pidettävä huolta

Diakonia ja keskusteluapu

Erityisesti papit, diakoniatyöntekijät ja vanhustyöntekijä ovat keskusteluapuna, jos haluat keskustella koronaviruksen aiheuttamasta huolesta, tai muista mieltäsi painavista asioista. Ole yhteydessä seurakuntamme työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostilla. Tilannekohtaisesti voit sopia myös kahdenkeskisen tapaamisen työntekijän kanssa.

Vapaaehtoisten kotikäyntitoimintaa emme valitettavasti pysty vielä aloittamaan

-Jos tarvitset apua ruoan saamiseksi, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin p. 0400 195317 (Sirkka) tai 0400 195324 (Mirkka). Eu-kasseja voi kysellä Suonenjoen ViaDialta, mutta niitä saa myös meiltä seurakunnasta. EU-kasseja jaamme tiistaisin klo 13-14 Wanhalla lukiolla. Myös muissa vaikeuksissa ole herkästi yhteydessä, niin mietitään yhdessä, miten voisimme sinua/ perhettäsi auttaa.

-Vanhuksille kuljetamme tarvittaessa arkipäivinä kauppaostoksia kaupasta tai lääkkeitä apteekista kotiin. Näissä tilanteissa ole yhteydessä diakoniatyöntekijään p. 0400 195317 (Sirkka).

Ohjeet tiivistettynä:

  1. Muista turvaväli.
  2. Pese käsiä usein ja huolellisesti.
  3. Yski hihaan tai nenäliinaan.
  4. Jos epäilet tartuntaa, mene testiin.
  5. Käytä kasvomaskia, varsinkin jos turvaväliä ei voi pitää.
  6. Maskin käyttöä suositellaan seurakunnan tilaisuuksissa.
  7. Kokoontumisissa edellytetään hygienia- ja turvaväliohjeiden noudattamista.
  8. Osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälien pitämiseen.
  9. Jonotustilanteissa ihmisiä tulee muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

Työntekijöiden kanssa voi sopia henkilökohtaisen tapaamisen (sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi).

Kirkkoherra Petteri Hämäläinen 0400-195 308

Kappalainen Pekka Anttila 0400-195 307

Seurakuntapastori Suvi Iso-Herttua 040 197 2207

Diakoni Sirkka Koponen 0400-195 317

Diakoni Mirkka Vehviläinen 0400-195 324

Vanhustyöntekijä Merja Vilokkinen 0400-195 310

Nuorisotyönohjaaja Kirsi Virta 0400-195 314

Talouspäällikkö Auli Soininen 0400-195 303

Toimistosihteeri Riitta Ylönen 0400-195 301

 

 4.11.2020 Kirkkoherra Petteri Hämäläinen

2020-11-04 09:31:00.0