Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa

13.3.2019 11.03

Viisi sodan vuotta jätti kipeät arvet monen ihmisen ja perhekunnan elämään. Useat kärsivät niistä vielä tänäkin päivänä. Sota lähensi myös monien suhdetta elävään Jumalaan. Häntä huudettiin avuksi myös valtionjohdon kehotuksesta niin rintamalla kuin kodeissa ja kirkoissa. Uskollisuudessaan ja armossaan Jumala, kaiken kärsimyksen keskellä, antoi Suomen säilyä itsenäisenä. Vaikka käytännön toimet suorittivat miehet ja naiset niin rintamalla kuin kotirintamalla, vaikutti Jumala sen, että Suomi selviytyi.  Hänen hyvä kätensä oli kansakuntamme yllä. Meille ovat tuttuja sanonnat ”Talvisodan ihme” ja ”Jatkosodan torjuntavoitto”. Olemme kuulleet lukuisia puheita tai lukeneet kirjoista aidoista sankariteoista. Harvemmin kuulee tai voi lukea Jumalan läsnäolosta ja vaikuttamisesta niiden toteutumiseksi. Jumalan siunaus oli Suomen kansan yllä.

Aiheesta luennoi Kansan Raamattuseuran kouluttaja, hävittäjälentäjänä Ilmavoimissa palvellut Olli Seppänen.

Olli Seppänen on Oulusta kotoisin oleva ilmavoimissa palvellut opistoupseeri. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Virassa ollessaan Olli palveli hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan Lennostossa Rissalassa. Viimeiset palvelusvuodet hän toimi operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, sekä henkilökunnan kurssien johtajana Korkeakouluosastolla Ilmasotakoulussa, joka sijaitsi tuolloin Kauhavalla. Vuoden 2010 alusta hän on toiminut Kansan Raamattuseurassa avustavana työntekijänä, nykyisin Koulutuspalveluissa.

Luennot tiistaina 2.4 klo 12 ja klo 18 seurakuntakodissa. Järjestäjänä Suonenjoen seurakunta ja Kansan Raamattuseura.